Content

Sony Fish eye

Monday, August 09, 2010
    Salam semua.... sesungguhnya blog ku ini masih dalam pembinaan. Segala cadangan/pandangan/pendapat untuk memperbaiki blog ku ini amat dialu-alukan dan dimulakan dengan ucapan terima kasih.      Pikom PC Fair 8.10
Ok, back to the story. Sebenarnya aku kurang sihat hari ni.. Tetapi perjuangan harus diteruskan. Masa PC Fair yang lepas aku sempat test SAL16f2.6 a.k.a Sony 16mm f2.8, Best ke???? aku jawab selepas ni... tengok dulu. Gambar ni takda edit pun.
Sony 16mm f2.8 fish eye
Sony 16mm f2.8 fish eye
Sony 16mm f2.8 fish eye
Sony 16mm f2.8 fish eye
My comment:
Bestnya:
1.SHARP
2.Nice color
3.bokeh cun
4.autofocus cepat

Tak bestnya:
1.16mm kurang sesuai dgn APSC

7 comments :

erolnukman at: August 9, 2010 at 3:36 AM said...

fisheye-aku masih dlm usaha nak mndapatkannya..
16mm rasanya masih kureng cukup ke'fisheye'an nya..hehehe...mun 10mm baruk mantop...hehehe

Abg.Syuk at: August 9, 2010 at 3:41 AM said...

ya la tek... 16mmn sesuai pake fullframe jak...

Norris at: August 9, 2010 at 5:59 AM said...

adeheh...deman sempat gi pc fair...ehehe..nama dah minat tok...di gunung pun sanggup pegi...fish eye..? hmmm...mun semua lens idaman dah ada baru nak meli fish eye..ehehe

kal jis (im not carl zeiss) at: August 9, 2010 at 6:06 AM said...

ku berminat ngan 8mm sigma nok baru ya UWA generasi baru hehehe...

Abg.Syuk at: August 9, 2010 at 6:30 AM said...

norris - tok masa sihat tok,...
kaljis - i maok sigma fish eye, ada autofokus... mun samyang xda autofokus...

syahira ariff at: August 9, 2010 at 9:17 PM said...

berapa ribu harga dia?

Abg.Syuk at: August 10, 2010 at 1:56 AM said...

dalam 2k +++ :f:

Facebook

Powered by Blogger.

Search

Booked Date

-3-4.Dis.16

-9-10.Dis.16

-11.Dis.16

-1 Jan.17

Tempahan 2017 sudah dibuka, Tempah tahun ini untuk mendapatkan harga istimewa!!! Hubungi sekarang 0138077346